Kombinin doğru ve güvenli kullanımı için nereye konumlandırılacağı oldukça hassas ve önemlidir. Kombileri istediğimiz yere konumlandıramayız, belirli kuralları ve detaylar vardır. Örneğin; bacalı ve hermetik kombiler apartman boşluğu, asansör boşluğu, yatak odası gibi alanlara konumlandırılamaz.
Sık bir konumlandırma seçeneği olarak balkonlar tercih edilmektedir. Bu durumda balkonun cam balkon ya da kapalı bir balkon olması gerekmektedir. Balkon tamamen açıksa da kombi, kombi için yapılmış olan kombi dolabı içine konumlandırılır. Elektronik bir cihaz olduğu için hava şartlarından olabildiğince az etkilenmesi gerekmektedir. Doğrudan güneş ve rüzgârla temas etmesi sakıncalıdır. Balkonunuz aşırı güneş ve rüzgâra maruz kalmıyorsa kombinizi balkona konumlandırmak iyi bir seçenektir. Kombi bacası da bina duvarından 15-20 cm daha uzağa çıkabilecek şekilde konumlandırılmalıdır. Kombilerin mutfağa konumlandırılması da oldukça çok tercih edilen bir seçenektir. Mutfağınıza konumlandırılan kombiler için ayrıca bir kombi dolabına ihtiyaç duyulmaz. Mutfağınızda cam olması gerekir ve menfez açılması gerekmektedir. Kombi bacası da mutfaktan çıkıp, bina duvarına yine 15-20 cm uzaklıkta olacak şekilde uzatılır.
Kombiler her ne kadar artık küçültülmüş ve şık tasarımlı olsa da oturma odası, salon gibi alanlara konumlandırılmamaktadır. Bu tamamen kullanıcının istediğiyle ilgili bir durumdur.
Kombinin konumlandırılmasında, binanın yapısın ve eğer ev içinde bir yerleştirme olacaksa odaların planı dikkate alınmalıdır.